badge

 tree

all

Ελαιόλαδο

Η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη μορφή ελαιολάδου είναι έξτρα παρθένο.

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, εξάγεται απευθείας από τον καρπό της ελιάς με την άλεση του ελαιοκάρπου σε συνθήκες θερμοκρασίας που διατηρεί τη φυσική γεύση. Η μέθοδος για την εξαγωγή του ελαιολάδου είναι αυτό που είναι γνωστό ως «πίεσης εν ψυχρώ», η οποία κρατά το λάδι από την απώλεια της γεύσης του ότι μπορεί να χαθεί όταν εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο παράγεται φυσιολογικά, πράγμα που σημαίνει ότι το λάδι δεν γίνεται από κάθε είδους χημικές επεξεργασίες. Παρθένο ελαιόλαδο είναι επίσης μια ένδειξη ότι το λάδι δεν έχει τελειοποιηθεί, ώστε να είναι υψηλότερης ποιότητας και διατηρούν τη φυσική τους γεύση. Αυτό το ελαιόλαδο έχει πολύ χαμηλή οξύτητα και είναι πιστοποιημένη βιολογική βάση τις τελευταίες απαιτήσεις από το Γεωτεχνικό Εργαστήριο για τα βιολογικά προϊόντα.

Είναι ένα από τα καλύτερα ελαιόλαδα που έχει να προσφέρει η Ελλάδα και είναι εγγυημένο για να είναι 100% έξτρα παρθένο ψυχρής πίεσης χυμό ελιάς με υπέροχη γεύση και άρωμα. Περιστασιακά, μπορεί να παρατηρήσετε λίγο υπόλειμμα στο κάτω μέρος του δοχείου. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό για το αφιλτράριστο ελαιόλαδο και αποτελείται κυρίως από μικρές ελιές σωματίδια που έχουν εγκατασταθεί στον πυθμένα του δοχείου.

Κορωνέικο ελαιόλαδο

Η ποικιλία “Κορωνέικο” (Olea europea microcarpa alba) που οφείλει το όνομα της στην Μεσσηνιακή περιοχή Κορώνη, είναι μια μοναδική ποικιλία προικισμένη με λαμπερό χρυσοπράσινο χρώμα, πλούσιο άρωμα και λεπτή γεύση. Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο της ευρύτερης περιοχής παράγεται από καλλιέργειες που αποτελούν παράδοση η οποία χρονολογείτε από την Μυκηναϊκή εποχή. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του εδάφους και το τοπικό μικροκλίμα είναι τα δύο κυριότερα στηρίγματα της δίκαιης φήμης που συνοδεύει “το χρυσό λάδι”.

Το “Κορωνέικο” ελαιόλαδο έχει έντονη φρουτώδη γεύση και μεταγεύση με διάρκεια και παχύ σώμα. Παρουσιάζει γευστικά χαρακτηριστικά των πράσινων κομμένων φύλλων που του προσδίδουν έντονη φρεσκάδα.

Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες.

Oil categories

Extra virgin Organic Gourmet
Eighty percent of Greek olive oil production is of top quality extra virgin, in acidity up to 0.8%. Greece is ranked in first place among the countries that produce extra virgin olive oil and table olive oils. The unique taste brings out the freshness of salads in the best possible way. Derived from crops on which the producer does not use chemicals, pesticides or fertilizers. The richness of color and taste is pretty hard to beat. Approved Certification Organizations regularly check crops, and a packaging units and certify the final product. Used in almost all cuisines worldwide. It gives a pleasant flavor to salads, grilled vegetables, cheeses, and it is the perfect "dip". The aromatic elements (lemon, orange, bitter orange, etc.) are milled and pressed together with the olives.

Newsletter