![]() ![]() |
ΕλαιόλαδοΗ πιο συχνά χρησιμοποιούμενη μορφή ελαιολάδου είναι έξτρα παρθένο. Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, εξάγεται απευθείας από τον καρπό της ελιάς με την άλεση του ελαιοκάρπου σε συνθήκες θερμοκρασίας που διατηρεί τη φυσική γεύση. Η μέθοδος για την εξαγωγή του ελαιολάδου είναι αυτό που είναι γνωστό ως «πίεσης εν ψυχρώ», η οποία κρατά το λάδι από την απώλεια της γεύσης του ότι μπορεί να χαθεί όταν εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες. Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο παράγεται φυσιολογικά, πράγμα που σημαίνει ότι το λάδι δεν γίνεται από κάθε είδους χημικές επεξεργασίες. Παρθένο ελαιόλαδο είναι επίσης μια ένδειξη ότι το λάδι δεν έχει τελειοποιηθεί, ώστε να είναι υψηλότερης ποιότητας και διατηρούν τη φυσική τους γεύση. Αυτό το ελαιόλαδο έχει πολύ χαμηλή οξύτητα και είναι πιστοποιημένη βιολογική βάση τις τελευταίες απαιτήσεις από το Γεωτεχνικό Εργαστήριο για τα βιολογικά προϊόντα. Είναι ένα από τα καλύτερα ελαιόλαδα που έχει να προσφέρει η Ελλάδα και είναι εγγυημένο για να είναι 100% έξτρα παρθένο ψυχρής πίεσης χυμό ελιάς με υπέροχη γεύση και άρωμα. Περιστασιακά, μπορεί να παρατηρήσετε λίγο υπόλειμμα στο κάτω μέρος του δοχείου. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό για το αφιλτράριστο ελαιόλαδο και αποτελείται κυρίως από μικρές ελιές σωματίδια που έχουν εγκατασταθεί στον πυθμένα του δοχείου. Ποικιλίες τις εταιρεία μας:
Κυκλοφορεί σε συσκευασίες των 250, 500, 750, 1000ml.
Ξεχωριστή γεύση και ποιότητα.
Κυκολοφορεί στην συσκευασία των 750ml
Η ποικιλία “Κορωνέικο” (Olea europea microcarpa alba) που οφείλει το όνομα της στην Μεσσηνιακή περιοχή Κορώνη, είναι μια μοναδική ποικιλία προικισμένη με λαμπερό χρυσοπράσινο χρώμα, πλούσιο άρωμα και λεπτή γεύση. Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο της ευρύτερης περιοχής παράγεται από καλλιέργειες που αποτελούν παράδοση η οποία χρονολογείτε από την Μυκηναϊκή εποχή. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του εδάφους και το τοπικό μικροκλίμα είναι τα δύο κυριότερα στηρίγματα της δίκαιης φήμης που συνοδεύει “το χρυσό λάδι”. Το “Κορωνέικο” ελαιόλαδο έχει έντονη φρουτώδη γεύση και μεταγεύση με διάρκεια και παχύ σώμα. Παρουσιάζει γευστικά χαρακτηριστικά των πράσινων κομμένων φύλλων που του προσδίδουν έντονη φρεσκάδα. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες.
|